follow me

Friday, February 19, 2016

Cameron Highland Day 2


Assalammualaikum..
Jom sambung entry Cameron Highland.. hehe..
Hari ke-2/ hari terakhir kami di cameron highland..
Bangun pagi sejukkkk..
Walaupon tdo pkai kipas angin no.1..
Tp rase sejuk macam guna air cond.. hehe
Sonok sonok sonok..
Lepas dah siap2..
Kami twun breakfast dsekitar hotel..
Lepas breakfast baru kami jalan2 sekitar cameron highland..

Selamat pagi!

Breakfast time!
Dah abes melantak roti canai sorg sekeping..
Kami terus gerak untuk pengembaraan kami seterusnya..
Lokasi pertama yang kami tuju adalah Rose Centre!!
Jom tengok ape ade kat sane bersama hos meletopp anda..
ATEEN & ADILA!!
Nak masuk Rose Centre kena beli tiket yg berharga RM5 yer!
Pada mulanya aku ingat tempat ni kecik jer..
Skaly sampai atas bukit koo..
Mendaki bukit dipagi hari..
Sonok sonok sonok..
Dapat tengok keindahan dan kehijauan alam dari atas bukit..

ROSE CENTRE

The place!

comel!

malu!

Tomoto!

Tomoto jugak! (sendiri dh mcm tomoto)

Snow black! hahaha!

Ni baru btol.. snow white..

kakak cantik... (amboii gincu! sama merah dengan munge) hehe

Cakap dengan bunga ke ape tu??

Mane pedas? mulut or lada?? haha (nak tau cbe crik pasal) :P

Bunga n dila xdapat dipisahkan..

Budak gedik!

Budak manja! haha

Tarammm

Cak!

Menikmati keindahan..

Rehatlah kakak.. menikmatilah keindahan kat sane.. (adek jz nk kkk senyum shj)

Bunga raya!

Eh! ingt bunga besar td! rupenya budak ni.. hahaha

Takde sape nk amek gmbr kita.. amek gmbr sendiri jelaa.. hehe

Adek syg kakak sangat2! muahhhh!

Rose putih plk.. nampak kelembutan kakak..

Atas bukit ade rumah kasut!

Assalammualaikum.. Love u too kakak! haha

Amek gmbr sendiri lg.. ahaha

Jangan menung jauh sgt.. hehe

Macam tumbuhan dah aku tengok ko ni aten.. haha!

kakak!

Adek!

Sampai atas bukit cuaca dh gelap.. mcm nk hujan..

Naseb hujan sekejap jer.. Alhamdulillah.. dapat meneruskan pengembaraan lg..

Menung jer keje dia ni.. haha! (ker berangan)

Budak ni mmg xpndai pose.. rase kekok dctu..

Cik bunga!

Nice view kn kakak..

Dah jom twun! kita pg tempat len plk yer..

Lepas twun dr rose centre..
Kami meneruskan pengembaraan di cameron higland ke Lavender Garden..
Bunga lagi uollsss..
Kat cni banyak bunga, strawberry n daun teh.. hehe..
So jom kita pg ke Lavender Garden pulak!!
JOM!!!
Nak masuk lavender garden kena bayar tiket berharga RM8 yer..
Bagi pendapat saya..
Masuk Rose Centre lagi berbaloi dari Lavender Garden..
Tapi alang2 dh sampai..
Aku masuk jer mane aku pg..
Bila lagi nak masuk n tgk kan..
Blom tahu lg bila aku akan sampai cameron ni..
If ade jodoh n rezeki kita jumpe lg yer Cameron Highland..


LAVENDER GARDEN

Selamat datang..

LAVENDER GARDEN!!

Ni strawberry garden or lavender garden?? confius jap.. haha! 

Entrance!

Lavender from Hukkaido.. 
Nuradila Johari from JB ok~

Kete Cameron Lavender!

Untunglaa bersih.. kete aku abes kotor.. ahhahaha

Emm.. mcm ku pernah lihat benda alah ni.. mcm projek LITTLE FREE LIBRARY aku.. ahaha!

Dila dan Love tidak dapat dipisahkan..

Ini Mona Lavender.. bukan mak cik Mona punya yer.. haha!

Begonia!

Hanya mampu geleng kepala jer tengok budak ni..

Alo2 sweetnya boipren kakak.. petik bunga utk kakak.. bju matching plk tu.. hehe

Dog walk ckit.. hahaha!

Pose biasa.. layankan jer..

:)

:D

Ni umh sape kakak??

Nape laa kakak aku ni cantik jer amek gmbr dgn munge n tettttttttttttt!

Budak ni.. biasa2 jer.. hehe..

Kat lavender garden kami hanya membli air ni shj.. sbg kenang-kenangan..

Kakak..
Dah puas tengok bunga lom??
Jom kita pg petik strawberry pulak..
Tak namanya g cameron laa kalo x g tengok strawberry..
Bagi sape2 yang ade kelebihan bajet..
Aku sggstkan korang pg laa petik strawberry sendiri..
Bukan sllu kita dapat petik..
Kalo petik pon..
Cili belakang rumah tu.. hehe..
Nak jadik kan citer..
Tambah laa pengalaman baru aku n kakak..
Kami pg petik strawberry kami sendiri..
Agak mencabar dan memenatkan jugak..
Tempat dia mcm kat lereng2 bukit..
Licin n sempit gak..
Tapi aku redah jugak demi mencari strawberry yang merah2 n cantik2.. haha!
Sonok sonok sonok..
Untuk pengetahuan korang..
Harga untuk petik strawberry dia kira by gram..
Contoh:
500g - RM30
1KG- RM60
So kami xamek bnyk pon..
Kami amek yang 500gram jer..
Jom tengok strawberry pulak!


STRAWBERRY CENTRE

Strawberry Centre!

Itu dia.. strawvberry kita..

Rambang mata kami dwatnya.. rase nak petik jer sume.. ahaha!

Sampai ke hujung pelusuk dalam ladang kami pg.. haha!

Petik jgn xpetik kakak!

Ni laa strawberry kami.. cantik x?? merah2 x??

Aku pon dh mcm strawberry.. td jdk tomoto! haha

Mission complete! dah jom balik!!

Alhamdulillah..
Misi kami sudah selesai..
Tengok ladang teh sudah..
Tengok bunga sudah..
Tengok Strawberry pon sudah...
Ape lagi..
Moh laa kita balik yer kakak..
Esok masing2 nak kena g keje..
Sedar ckit yer masing2.. haha..
Tapi before balik.. 
Kami singgah beli ckit souvenir..
Beli strawberry ckit.. coklat ckit..
Beli key chain tuk kenang2an..
Beli bunga utk kakak..
Then baru laa kami gerak balik ke Shah Alam..
Kali ni kami balik xikut Bentong..
Ade kawan kami sggest balik ikut Simpang Pulai..
So kami balik ikut sane la..
Odw nak masuk Simpang Pulai..
Tetiba mata kami ternampak Replika Cawan yg besar..
Dia tulis kat ctu Cameron Valley Tea!
Apekah tempat itu??
 Actually, dh terlepas dah..
Tapi bincang2 dengan kakak..
Nak singgah x..
Mne tau bole minom teh dulu before balik..
Kakak cakap ok jer..
Aku pon ape lagi bt uturn pg ke tempat td..
Alhamdulillah..
Terima kasih Ya Allah..
xmenyesal pusing balik..
Sebab impian aku nak amek pic dalam ladang jadik kenyataan.. 
Dapat laa amek pic dalam tu..
Dapat minom teh kat ctu jugak..
Nak jadik kan citer..
Bateri kamera masa tu memang dah low.. (wrna merah)
Naseb sempat amek pic dalam tu! Yeahhh!!
Jom tengok pic lagi.. hehe


CAMERON VALLEY TEA


Selamat datang uollss..

Welcome!

The view from our table!

Our tea! Utk set 2 cup berharga RM8!
Tarammmm!! yeahhh!! aku dalam ladang teh!

Macam xcaya jer aku dah jejak kaki kat cameron!

Adek syg kakak! terima kasih sebab bercuti dengan adek!

Selalu adek tengok org lain jer pg bercuti amek pic cmni.. now adek pon dah ade pic cmni! hehe

Gorjess sgt kakak aku ni dalam ladang teh! hahaha

Happy tak kakak? utk percutian pendek kita ni??

Adek harap sgt kakak enjoy sepanjang kat cameron.. 

Adek happy if kakak happy!

Suke berbeno budak ni! hehe

Teruja sangat2!!

I love Cameron Highland!

Gambar last! before camera abes bateri!

Guna hp plk utk selfie berdua!

Dah puas bergambar dalam ladang..
Kami pon meneruskan perjalanan pulang ke Shah Alam..
Kami gerak dalam kol 5PM..
Kami kena keluar dari jalan berbukit ni before gelap..
Sebab agak bahaya untuk pemanduan dwaktu malam..
Alhamdulillah kami masuk highway before maghrib..
Kami berhenti di RNR Tapah utk solat sekejap..
Then meneruskan perjalanan pulang ke Shah Alam..
Alhamdulillah kami selamat pulang ke Shah Alam dalam pkl 8.30PM..
Terima kasih kakak untuk percutian kali ni..
In sha Allah ade rezeki n masa..
Adek bawak kakak pg bercuti tempat ade laut n pantai yer..
Adek harap kakak happy n enjoy..
Dan adek harap kakak dapat merehatkan minda kakak sekejap..
Untuk melihat tempat lain selain dari sekitar Shah Alam dan KL..
Untuk percutian berdua camni..
Alhamdulillah..
Bajet aku mencukupi..
2 Orang dalam RM400!
Oh lupe.. 
Kakak ade share pic munge yang aku bg dia aritu kat cameron..
Jom tengok!

Kakak gubah sendiri.. tp dia xpndai gubah.. haha! dia ckp tgn dia xberseni..
xpe kakak.. asalkan kakak jaga bunga tu dh ckp..

cantik kn?? bunga ros pink!
ni pon cantik.. bunga ros peach!

Ok semua..
Ni laa entry paling panjang yang aku pernah karang..
Waktu rehat panjang ni laa aku ade masa nak karang..
Dah nak abes waktu rehat dah pon..
In sha Allah kita jumpe lagi len kali yer..
Tataaaaaaaaaaaaaaaa

0 comments:

8share