follow me

Wednesday, March 2, 2016

12 Hours + 9 Hours = 21 Hours


Assalammualaikum..
Hye uolllsss..
How r u??
Im not fine! Thank you! haha..
Ok jom citer pasal minggu lepas..
Hari sabtu yg lepas aku, kakak, n kawan kakak pg ke wedding kawan kakak kat Sekinchan Sabak Bernam..
Perjalanan mengambil masa kira2 sejam lebih..
Jauh laa jugak..
So kami decide awal2 pagi kena gerak..
Dalam kol 9am kami gerak menuju ke Sekinchan..
Tapi singgah breakfast kat area Subang kot..
Then kami meneruskan perjalanan ke Sekinchan..
Kami sampai terlalu awal..
So dalam kol 11.45pm..
Kami jalan2 sekitar sekinchan..
Kat ctu ade tempat nama Pantai Redang..
Kami pg ke sana dulu..
Nak tau ade ape kat sane jom cekidoutttt!!

PANTAI REDANG SEKINCHAN

Rase macam nak g bercuti pulak..

Bot2 Nelayan..

Kita ke sini dulu!

Restoran?? aipp bkn kami yg makan yer..

kakak!

adek!

kami dtg cni bg ikan makan.. ikan ape?

Taraammmm.. beratus2 ikan patin ni haaa..

besar2 pulakkk tu..

Krurrrrrrrrrrrrrrrr.. mcm bg ayam makan.. hahaha

Krurrrrrrrrrrrrrr lagiii... tp ni versi beriya sangatttttt

Peace...

Pastu kami naik menara tgk view ni..

Subhanallah.. cantiknya.. tenangnya..

Kakak yg tgh feel angin kat sane..

Tenang x kakak?

Model spek mata belalang..

LOVE <3 td="">

Dah jom turun.. part paling nerves.. aku gayat!

Nseb ade kakak.. pimpin adek jp yer..

kami dah sampai menara tinjau ni.. awk bla lg??

Jam dah menunjukkan pukul 12.30pm..
Kami dah kena turun n gerak ke rumah org kawen..
Padahal tu tujuan utama kami..
Tapi rasenya.. 
Dah ubah jadik tujuan sampingan.. haha..
Cuaca aritu sangat panas terik wa cakap lu..
Nak xnk kami redah jugak cauca tu..
Alhamdulillah Allah permudahkan perjalanan kami..
Kami ngam2 sampai time pengantin nak berarak..

RUMAH KAHWIN

Mat moto!

Raja sehari! Zam (kawan kakak)

Pengantin perempuan

Cantikk

Bersalaman..

Pasangan kita uollsss..

Mudah pecah! Hati- Hati!!!

Terimalah hadiah dari kami.. Semoga dapat membantu zam n wife dalam hidup berumah tangga.. In sha Allah..

Gambar kenang-kenangan

Tahniah! Selamat Pengantin Baru!

Zam panggil.. xnk amek gambar sama ker? haha

Seni! Pengalaman utk kimi.. xpe kn kimi.. kimi kuat! 

Dah makan..
Dah puas amek gambar..
Kemudian kami meneruskan perjalanan kami..
Tapi sebelum tu.. 
Kami singgah masjid yang berdekatan untuk solat dan rehat sebentar..
Time ni kakak sakit kepala sebab terlalu panas..
So kami rehat sampai kol 3.15pm..
Then kami meneruskan perjalanan kami..
Kawan kakak suggest makan sate besar sekitar ctu..
Ape lg! Jommmmmmmmmm!!
MAKAN SATE BESAR!!!

SATE BESAR

Bakor jangan xbakor abang...

Sate!! hnya ade sate ayam shj!

Kami amek 6 sate besar.. 6 sate kecik!

Besar bak hanggg.. (malu)

Dah abes makan sate..
Kami bergerak ke Bukit Malawati..
Ade ape kat sane?
Aku pon xtau.. Jom kita tengok ade ape kat sane..

BUKIT MALAWATI

Selamat datang..

kakak happy?

ni kenderaan untuk naik ke Bukit Malawati..

Nak naik bukit malawati kena bli tiket dulu yer.. RM3.20 siap GST!

Kat cni banyak monyet.. ati2.. Tengok air kakak dh kena curi..

Sejarah Bukit Malawati..

Jom gerakkk!!

Kami sedang naik bukit!

Atas bukit jumpe si tunjang ni.. haha!

Bye2... nnt jemput kami semula yer..

Beautiful sisfren..

Kat ats ni ade muzium.. tp time kami sampai dh ttp..

Always be my model..

Kami amek gmbr jer sekitar cni..

Kami, meriam n menara..

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Booommmmmmmmmmmm

Sasaran ade d depan mata.. jom kakak.. tembak perut dia laju2.. haha

Makan eskem!! sgt sesuai bla cuaca panas..

nyum nyum..

Monyet yang bersepah2 di Bukit Malawati.. ingat! hati-hati yer.. monyet ni gatal! haha

Selepas kami trun dari Bukit Malawati..
Kami nak pg ke hotel!!!
HOTEL??? 
Btpe?? hahaha..
Jeng jeng jeng..
Cuaca panas laa.. 
Cukuplah rehat 2 jam.. 
Dapat mandi2 ker.. hahaha..
Takde lah... kami xpg Hotel pon..
Tapi kami meneruskan perjalanan kami ke Pantai Remis..
Saje nak tengok the Kabin..
Sebab dalam Internet kemain best bila tengok..
Then kami lepak kat pantai remis tengok sunset..
Subhanallah.. Cantik sungguh view lewat petang tu..

PANTAI REMIS

the kabin..

Dah sampai.. kecik jer tempat dia..xde laa bsr mne pon..

the view

sape laa ni time snap tetiba lalu.. ape2 pon.. pic ni cantik.. (skaly imbas tgk ingt kkk)

haaa.. yg ni bru btol kkk.. hehe

ni sape lg kalo bkn budak tu! hahaha

My 2nd time.. tp xtau laa kakak kali kbrp.. hehe

adek sayang kakak!

Semoga Allah permudahakan perjalanan hidup kakak..

Ni dh kenapa?? ade ape kat sane??

Nak tau ape? cbe zoom pic ni.. kakak nmpk sekumpulan burung yng beratur.. cantikk

Panjang burung tu beratur..

Senyum selagi mampu..

the view

the view

the view

Yer.. kami selalu gaduh.. kami jdk diri kami sendiri..

tengok.. kakak mmg suke bebel2 dgn aku.. tp xpe.. aku suke..

Yang penting adek terima kakak seadaanya..

Sebenarnya bt bentuk love.. tp xnmpk plk.. 

Ketenangan yang aku cari..

Terima kasih yg terima diri ini seadanya..

Especially kakak.. (d one i respect.. d one i love.. d one i scared if she gone)

Jom balik shah alam!
Dah nak malam..
Before balik rumah..
Aku bawak diorg g makan A&W dulu..
Dinner uollsss..
Jemput makan semua..
Abes makan.. Kami balik rumah rehat..

A&W SHAH ALAM



Esok paginya..
Kami breakfast di sekitar Shah Alam..
Sedap roti bom dia..
Makan pulak dengan kuah dal yg sedap + ikan masak asam pedas yg sedap..
Sedap sedap..
Lepas breakfast kami decide pg ke Space U8!
Wahhh wayang time..
Nak tengok London Has Fallen blm kuar..
Xpe tu plan hujung minggu ni pulak..
So kami decide tengok citer Munafik!
Munafik? bersama dengan kakak?
Bio betolll??
Kakak aku xkan tengok wayang citer ni kottt..
Memang pengalaman pertama dia laa..
Memang xsenang duduk dia dalam panggung wayang tu.. haha..
Takpe ea kakak..
Kami cabar kakak tengok citer tu..
U did it! Tahniah kakak..
In sha Allah.. adek selalu doa kakak dalam lindungan Allah (Fihifzillah)
Lepas tengok wayang..
Aku n kakak meneruskan perjalanan ke IKEA DAMANSARA!
My 1st time laa..
Kat cni kami carik barang tuk mama (angah)..
Then sambil2 tu ape lagi..
Lunch kat ctu trs laa..
Lewat petang kami balik ke Shah Alam semula..
Singgah Basuh kete jap kat sekitar TTDI JAYA..
Maghrib kami pon sampai di rumah..
Itu shj citer minggu lepas..
In sha Allah jumpe next entry..
Tataaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sundayyyy

Our pop corn kebulur! haha

Our lunch..

0 comments:

8share