follow me

Friday, August 12, 2016

KL TOUR


Assalammualaikum..
Selamat pagi..
Salam jumaat..
Selamat bekerja bagi yang bekerja..
Selamat bercuti bagi yang bercuti..
Especially mereka yang saje2 cuti arini nak g holiday aka dating..haha!
Disebabkan esok kena kerja..
Kita kna on mood keje tu mulai arini..
Then abes keje jer.. kita lari dari negeri ni laju2.. haha! (pastu balik semula)
Semalam balik Johor jap..
Dapat makan masakan mak n lepak2 kat umah..
Ok now back to story..
Pada 30 julai lepas..
Aku n kakak aku secara xsengaja terjalan2 area KL..
Kami ni jarang kalo nak twun KL..
So kali ni.. tujuan awalnya kami nak pg cari ubat jerawat kat Brickfield Kuala Lumpur..
So alang2 tu try laa tengok wayang..
Kononnya nak tengok citer Now You See Me 2..
Tapi citer tu citer lama..
Cekidout punya cekidout..
Yang ditayangkan hanya di KLCC jer..
tu pon pkl 12am (31 July)
So kami pon ape lg..
Macam biasa.. aku n kakak aku ni.. jadik jer kalo bt keje gler..
So aku terus booking on9 pagi sabtu tu..
Before kami gerak ke Brickfield..
Now malas nak berceloteh panjang..
Kita citer guna pic pulak yer..
1 2 3 ACTION!!

Ok.. b4 share pic jalan2 kat KL..
28 julai aritu aku dapat lawatan dari kawan2 kat shah alam..
Terima kasih invite breakfast kat hotel swiss garden..

Lepas pg Brickfield aku n kakak aku lalu depan pasar seni..
Dengan tanpa melengahkan masa..
Kami yg xde arah tujuan terus menyinggah di sana..


Depan pasar seni..
Mcm biasa sisfren & adekfren

Jalan punya jalan dalam pasar seni tu..
Tengok jam masih ade masa lagi..
Kami ilang arah tujuan lagi..
Aku pernah ckp dgn kakak nk bwk dia pg tengok hutan kat KL..
Akhirnya dapat jugak bawak kakak pg sane..
Nama tempat tu TAMAN ECO RIMBA BUKIT NANAS..
Tempat tu dekat dengan KL TOWER..
So view kat sane adalah KL Tower..

Dia ni mmg model KL Tower..
WARNING!!
memang banyak pic dia dr aku..hehe

Map kat dalam tu..

r u ready?? lets go bebeh!

Banyak betol tangga kat cni..
Aduhaii.. ponat ceq..
Abes kalo xguna tangga camne plk nk nek ats kn?? (bodoh)

kakak..

Fotogenik dia ni..

Budak ni gayat.. iollss ketaq lutut baq hang.. haha!

Tapi peace wajib buat k! hahaha

Semoga Allah permudahkan urusan kakak dengan dia.. Amin..

Adek nampak kakak bahagia dgn dia.. tengok senyum tu :)

Duda dia bajet pro.. yang ni bajet kerek.. hahaha!

Dah2 laa tu tgk menara tu,, bila pulak nk bawak adek g atas tu?? sob sob sob..

Cube teka ada ape dalam mulut kakak saya tu???
A-YM!!!

S.D.T (xpaham sudah! hahaha)

Tengok lagi..

Cube cari mne kakak saya??? hehe

Tarammmmmmmmmmmmmmm!!
im flying without wings...
Masa ni dah nak maghrib..
Kami twun cepat..
Then meneruskan perjalanan seterusnya..
Nak tau p mne??
Kami ke Cheras!!
Ada ape kat Cheras tu??
Ape lagi kalo bukan.. IKEA!! haha!
Shopping time!!!
Alang2 shopping mestilah singgah dinner kat ctu skaly..

Our dinner~

Menu wajib makan kat IKEA!
Dalam kol 10.30pm aku n kakak aku kuar dari IKEA tu..
Then kami terus menuju ke KLCC!!
Jangan lupe yer kami ade booking tiket wayang pkl 12am..
So movie time!!
Sampai sane dalam kol 11pm..
Kami parking terus masuk dalam KLCC..
Tapi ade sejam lagi...
Ape lagi carik port tuk lepak laa..
Pg laa kat luar KLCC tu jap..

Kamera depan mmg xcantik.. huhu

Nampak laa jugak muka kami dr yg td.. hehe

Ptg KL TOWER mlm turn KLCC plk yer.. (adil kn??)

Layan jelaa ngok ngek bdk ni..hehe

Ok dah time! JOM BERMOVIE!!
Abes jer movie kami terus gerak balik Shah Alam..
Sampai uamh dalam pkl 3am..
Balik2 terus boommmm!!!
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (lg2 my sisfren) hahahaha!
Soknya kami ade plan lain plk..
Open house kawan kakak..
So balik open house pg laa mne2..
Itu sje laa citernya...

Dah xtau nk jalan mne.. Dia ootd rare.. dia pg tgh jalan raya!
Terbaik kakak!
I LIKEEEE!!!

GAMBAR PALING WIN!!
ni pon I LIKEEEEE (like laju2 k)

THE END


2 comments:

aimi adilah said...

kenapa aku x tahu kehadiran kau kat k.l ni......
asihhh

Cik Ateen said...

@aimi adilah
hahahaha! kehadiran ak kat kl xdjangka weh..
bla2 masa ikut suka aku jer ak muncul..
ko ni sbnrnya ktne?
kejap melaka.. kejap kl..

8share