follow me

Tuesday, September 20, 2016

JOHOR - TERENGGANU


Assalammualaikum..
Holaa!!
Im back!
Seronoknya laaahaiiii bla dapat cuti panjang..
Bayangkan cuti dari 10hb - 18hb..
Sonok sonok sonok..
Beronok ronok laa kita..
Cuti aritu aku balik segamat laa..
Mcm biasa..
Beraya haji disana..
Raya biasa2 jer..
Takde meriah mne pon..
Then petang raya aku shoot ke JB!
Tdo JB 1 malam then pg tu aku amek kakak kesayangan kat umah dia..
Eh kakak kesayangan?
Nak btpe amek dia?
Kami nak ke TERENGGANU!!
Our plan!! akhirnya tiba jua masa kami untuk ke TERENGGANU..
Cewahhh.. bajet baq hang!
Tp before kami gerak..
Kami singgah umh mama..
Jumpe anak tembuah kakak..
Abang long & dik dik..
Setel jer sume..
Kami pon menuju ke Segamat!!!
Kami lalu jalan segamat menuju ke Pahang..
Sampai Pahang masuk LPT2 terusssssssssssssss (melambung lambung) sampai ke EXIT 851..
Ke mana tu???
KUALA DUNGUN!!!
First time lalu LPT2..
Kuar jer dari tol kami lost..

adek: Kita kat mane ni kakak??
kakak: Jap.. Alaa dik npe kita xlalu jalan yg lalu kertih.. chendor.. etc..
adek: Mne adek tau.. kakak ckp dgn adek exit 851.. adek pon exit laa.. tettttt (bunyi smart tag)

Nak jadik kn citer minyak dah kelip2..
Pdhl bole jer jalan dalam 40km lagi..
Saje bt suspen..
Sampai jer hujung jmpe traffic light ade kedai kami tnya org kampung kat ctu..
Dia ckp dalam 10KM akan jumpe Petronas..
Petronas Pak Sabah (pernah singgah?)
Lorr depan ckit dah sampai bandar Dungun laa..
Rpe2nya kami keluar arah lain..
Patut laa xfamiliar jalan tu..
Dah nampak bandar mst lah kakak aku segar biji mata..
Ingtlah kembali sume jalan n kenangan dia sepanjang dekat Terengganu aritu..
Sampai2 jer kami terus ke rumah kawan kami di Nibong..
Maghrib baru kami balik ke Hotel (ptg tu dh check in)..
Rehat time!!
Panjang lebar dah citer ni.. gambo mne gambo?? hahahaha

untung laa balik Johor naik flight.. kita naek kete jer..
Beraya haji di Segamat dulu.. pastu kakak nk ikut korg balik JB yer..

Petang raya shoot to JB!

Abg long n dik dik

odw ke Pahang!

Exit 851!

Dah nampak laut!!!!

Ok tu jer nak share..
Boring????
Lek lu...
Baru intro..
Nanti kita sambung entry Terengganu yer..
Tataaa..
See you again..

0 comments:

8share